2281087427 Κλώνος & Κυπαρισσίου Στεφάνου 9, Σύρος petrinosyros@gmail.comFacebook
banner imagebanner image

ΣΥΡΟΣ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σε όλο το νησί της Σύρου υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες αμμουδερές ή με βότσαλο, στην πλειοψηφία τους οργανωμένες. Η κοντινότερη παραλία στην Ερμούπολη είναι η Αζόλιμνος μία πολυσύχναστη αμμουδερή παραλία όπου διατίθενται πολλά καταλύματα και ταβερνάκια.

Συνεχίζοντας το δρόμο προς τα νότια, συναντούμε την όμορφη και ήσυχη παραλία Σαντορινιοί και λίγο παρακάτω τη Βάρη, μία αμμουδερή παραλία που προσφέρει πολλές ανέσεις και ακριβώς δίπλα της, το Αχλάδι.


Στις πιο τουριστικές και πολυσύχναστες είναι ο Μέγας Γιαλός 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ερμούπολης, οι Αγκαθωπές με τα κρινάκια της θάλασσας που φυτρώνουν παντού στην αμμουδιά, η παραλία της Ποσειδωνίας που βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και η παραλία Κίνι σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων από την Ερμούπολη.

Στις μικρές και απομονωμένες συγκαταλέγονται η παραλία Αρμεός κάτω από το ξωκλήσι της Αγίας Πακούς, η παραλία Κόκκινα στα 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ερμούπολης, ενώ πολλές ερημικές και μικρές παραλίες βρίσκονται στη βορειοδυτική Σύρο, όπως το Δελφίνι, η Βαρβαρούσα και τα Γράμματα.